Chinese massages

Erotische massages zijn bij ons niet mogelijk.

Ontspanningsmassage
Een massage met een kalmerende en rustgevende werking, ontspanning van de spieren, bevordering van de doorbloeding en verbetering van de stofwisseling. Bij een ontspanningsmassage wordt zachter en meer aan de bewustwording van het lichaam gewerkt. Behandeling van het hoofd is hierbij niet los te zien van die van het lichaam.

Deep tissue massage
Deep tissue massage is een krachtige massage om het lichaam weer in balans te brengen. Door middel van langzame, diepe massagetechnieken met veel aandacht voor de spieren, wordt de ‘energiestroom’ verbeterd. Zo vloeit alle stress en spanning weg. De deep tissue massage is vooral geschikt voor mensen met langdurig opgehoopte spanning in lichaam en geest. Omdat de methode veel aandacht op bepaalde gebieden legt, kan je lichaam tijdens en na de massage soms wat pijn doen. Als je een kwalitatief goede massage hebt gehad, voel je je na twee dagen een stuk beter.

Het is erg bevorderlijk voor je gezondheid om deze massage te ondergaan. Wanneer je spieren verkrampt zijn, is de circulatie van zuurstof en bloed plaatselijk geblokkeerd. Een deep tissue massage helpt die blokkade op te heffen. Na een deep tissue massage moet je heel veel water drinken. Er kunnen opgehoopte afvalstoffen vrijkomen. Water helpt om de afvalstoffen kwijt te raken.

Bindweefselmassage
Bindweefselmassage wordt niet toegepast op de spieren maar op de bindweefsellaag van het lichaam die zich tussen de opperhuid en de spieren bevindt. Het is een therapeutische massage, speciaal bedoeld om de huid te herstellen. Vaak wordt het gezicht gemasseerd, maar het kan ook helpen tegen cellulite en striae. Met stevige massagegrepen in het bindweefsel wordt de doorbloeding geactiveerd en de aanmaak én kwaliteit van collageen en elastine gestimuleerd. De klassieke bindweefselmassage is ontwikkeld door fysiotherapeuten. De massage wordt uitgevoerd door huidspecialisten en huidtherapeuten die les hebben gehad in bindweefselmassage.

Deze massage kan helpen tegen huidveroudering, rimpels, verslapte huid, rokershuid, slecht doorbloede huid, littekens en couperose. Een bindweefselmassage is zelfs geschikt voor de dunne, gevoelige en vlekkerige huid. Voor de massage wordt je huid gereinigd. Na de massage voelt de huid rozig en warm. Dat komt doordat de doorbloeding is gestimuleerd. De massage wordt meestal in een kuur gegeven. De eerste behandelingen zijn niet bepaald ontspannend en het kan zelfs pijn doen. Maar hoe vaker je bent geweest, hoe losser en soepeler het weefsel wordt.

Voetmassage
Onder je voet bevinden zich allerlei zogenaamde reflexzones ofwel: drukpunten. Die staan in verbindingen met de rest van je lichaam. Je organen, beenderen, weefsel, spieren en dergelijke. Bijvoorbeeld pijn in je hoofd hebben dan betekenen dat de energiestromen naar je hoofd zijn verstoord. Deze zienswijze is gebaseerd op een eeuwenoude oosterse methode die ervan uitgaat dat lichaam en geest 1 geheel zijn. Ben je niet fit? Dan is er disbalans. Ziekte, pijn en spanningen zijn dan het gevolg. Zo kun je last hebben van hoofdpijn, rugklachten, vermoeidheid, luchtwegproblemen, spijsverteringsklachten, stress, gewrichts- en spierpijn enzovoort.

Door bepaalde punten onder je voet te stimuleren kun je bepaalde blokkades in je lichaam opheffen. Gevolg is dat de energie dan weer vrij kan stromen. Wat er gebeurt, is dat de zelfhelende werking van je lichaam wordt gestimuleerd. Afvalstoffen kunnen je lichaam verlaten. Daarom wordt na een voetmassage ook vaak geadviseerd om veel water te drinken. Dat ondersteunt de afvoer van afvalstoffen. Na afloop van zo’n massage voel je je dan ook vaak al een stuk lichter en prettiger.

Buikmassage
Een Interne Orgaan Massage of buikmassage is een therapeutische massage die blokkades en spanningen in het lichaam vrijmaakt, waardoor de chi = levenskracht energie, weer kan stromen. Er wordt op een directe, diepe, respectvolle en zachte manier op de buik gemasseerd, waardoor de Interne Orgaan Massage het lichaam ontgift en balanceert. Tevens is het een goede manier om de innerlijke kracht (je eigen kracht en liefde) te verstevigen en zo ook de levenslust te verhogen. Het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd.

Onze organen verteren niet alleen ons voedsel, maar ook onze emoties. Als de emoties niet goed verteerd (verwerkt) worden, gaan deze vast zitten in de organen, waardoor tal van klachten kunnen ontstaan. De chi, levenskracht energie kan niet meer goed stromen waardoor er blokkades en knopen ontstaan wat zich uit in lichamelijke, emotionele en mentale problemen.